راه‌های انتقال صدا در ساختمان به شیوه های گوناگونی می تواند انجام شود که از جمله ی این موارد می توان به انتقال هوابرد و انتقال کوبه ای اشاره کرد.

راه‌های انتقال صدا در ساختمان

  • صدای هوابرد
  • انتقال کوبه ای

صدای هوابرد

تراگسیل (انتقال) صدا لبه داخل ساختمان ممکن است از طریق هوا باشد که به آن صدای هوابرد می‌گویند مانند کانال‌های تهویه، پنجره و در باز ساختمان یا از طریق به ارتعاش در آوردن جدارهای ساختمان که به آن صدای کوبه‌ای یا پیکری می‌گویند. مانند چکش زدن روی جدار و راه رفتن روی کف. این دو انتقال فقط در منشأ تولید با هم تفاوت دارند.

Sound transmission, latteral

نوفه کوبه‌ای یا پیکری

انرژی اولیه صدای پیکری معمولاً بیشتر از صدای هوابرد است و هنگام انتشار در ساختمان به آهستگی کاهش می‌یابد، در نتیجه بیشتر از آن آزار دهنده است. زیرا هیچ ضخامتی از هوا بین منبع و سازه وجود ندارد. انرژی با شدت زیاد در داخل سازه به وجود آمده و از میان آن با سرعت زیاد و کمترین کاهش حرکت می‌کند.

Drywall systems sound insullation

 

مقاومت کف‌ها در برابر صوت‌های کوبه‌ای

کف‌های فوقانی که واحدهای مسکونی را از یکدیگر جدا می‌سازند، باید سد موثری در برابر صوت‌های ضربه‌ای و هوایی ایجاد کنند. جرم نسبتاً کم کف‌های چوبی سبب می‌شود که این کف‌ها صوت‌های هوایی را بسیار آسانتر از کف‌های بتنی سنگین انتقال دهند، به همین جهت کف‌های میان واحدهای مسکونی معمولاً از بتن ساخته می‌شوند.مقاومت یک کف چوبی در برابر انتقال صوت را می‌توان با پر کردن فضای میان تیرچه‌های چوبی با مواد عایق بندی سبک یا متراکم بهبود بخشید. ولی هزینه اضافی آن در برابر کاهش کم انتقال صوت به ارزشش نمی‌ارزد. درحالی که با یک اضافه هزینه متوسط یک کف بتنی این کار را به طرز موثرتری انجام می‌دهد.

نوفه کوبه ای و هوابرد

الف) زیرسازی کوبه 

این راه حل، اغلب نوفه ها‌ی ناشی از کوبه به استثنای ضربه‌های خیلی شدید را از بین می‌برد. مواد میرا کننده مانند کف پوش‌هایی از جنس وینیل،‌لاستیک، چوب پنبه و یا مفروش کردن با موکت و فرش- که کمترین هزینه را در بر دارد- از جمله عایق‌های کوبه‌ای بسیار موثر به شمار می‌روند.

Sound transmission illo

ب) کف شناور یا کف معلق

چون صدابندی تنها راه‌حل جذب نوفه پیکری است، از این رو جداسازی کفی که ضربه روی آن وارد می‌شود از کف ساختمان توسط مواد میرا کننده بینهایت مؤثر است. ماده مورد استفاده، لاستیک، پشم شیشه و یا بعضی از انواع فنرهای فلزی می‌تواند باشد. میزان اثر بخشی این روش به جرم کف معلق، بازده ماده میراکننده و درجه صدابندی کف بستگی دارد.

Images (15)

هنگامی که دیواره‌های جداگر بر روی کف‌های شناور قرار می‌گیرند برای جلوگیری از نشت صدا از طریق موادی که در کف مصرف شده است احتیاطات ضروری صورت گیرد.

مقاومت سقف‌ها در برابر صوت‌های کوبه‌ای

مزاحم‌ترین نوفه معمولاً از سقف به سمت پایین بخش می‌شود و موثر‌ترین روش جذب صوت سقف استفاده از صفحات آکوستیک یا سقف کاذب و نصب یک لایه جاذب صدا بین آنهاست.

Isolation-provided-by-a-floating-floor182308

راه‌های انتقال صدا در ساختمان 7

7 دیدگاه در “راه‌های انتقال صدا در ساختمان

  1. آواتار حمید حمید گفت:

    بسیار عالی

  2. آواتار milad Milad گفت:

    صدا از طبقه بالا به پایین راحت تر منقل میشه یا از طبقه پایین به بالا؟؟!

    1. آواتار admin admin گفت:

      سلام
      صدا بیشتر به سمت بالا تمایل دارد برود، مگر صدا کوبشی باشد

  3. آواتار اسد اسد گفت:

    سلام برای جلوگیری از صدای آب درلوله فاضلاب ازچه عایقی استفاده کنیم.ممنون

    1. آواتار acouban acouban گفت:

      سلام با عرض پوزش بابت تاخیر در پاسخگویی.
      در حین ساخت ساختمان باید قبل از پوشاندن لوله های تاسیساتی آنها را توسط لایه ای از عایق صدا (مانند پشم سنگ و یا فوم های مخصوص عایق بندی) محصور کنند.
      شما می توانید به همین روش تاسیسات مورد نظر را عایق صدا کنید.
      در نظر داشته باید این صدای مزاحم از جنس صدای کوبه ای است و نمی تواند به صورت کامل حذف شود اما مقدار قابل توجهی از این صدا کسر می گردد.

  4. آواتار reza Reza گفت:

    سلام. علت اینکه در آپارتمان ما صدای دویدن بچه طبقه پایینی کاملا برای ما واضح و آزاردهنده هست به طوری که انگار از طبقه بالا میدود ،چیست؟ چطور امکان دارد که صدای دویدن از طبقه پایین به بالا منتقل شود؟!؟!

    1. آواتار acouban acouban گفت:

      سلام آقا رضا معذرت می خوام بابت تاخیر در پاسخ.
      این موضوع که مطرح فرمودید خیلی عجیب است. اما اگر کف منزل شما یعنی سقف طبقه پایین در ضخامت کم و ضعیف کار شده باشد این صدا را انتقال می دهد. راهکار حل این مشکل استفاده از سقف کاذب عایق صدا می باشد که در ضخامت حدودا۱۰ سانتیمتر اجرا می شود و مشکل شما حل می شود.
      با سپاس فراوان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *