قصد داریم در این مقاله به بررسی انواع اتاق آکوستیک، ویژگی‌ها، نقاط قوت، نقاط ضعف و دامنه کاربرد انواع اتاقک های آکوستیک بپردازیم. اما قبل از هرچیز بهتر است کمی در رابطه با علم آکوستیک و کاربردهای آن صحبت کنیم.

ما در مقاله ی آکوستیک چیست به طور کامل در این رابطه صحبت کردیم. اما باید بدانیم که آکوستیک شاخه ای از علم فیزیک است که به بررسی چگونگی تولید، انتشار، انتقال و تاثیرات صدا می پردازد. در ابتدا از علم آکوستیک برای تشخیص تاثیرات صدا در آمفی تئاترها و سالن های نمایشی استفاده می گردید. اما امروزه در دامنه گسترده ای از علوم مانند علوم نظامی، صنایع معماری، زمین شناسی و مطالعات زیر آب، علوم پزشکی، تشخیص زلزله و چند مورد دیگر مورد استفاده قرار می گیرد.

نحوه آکوستیک یک اتاق یا سالن بر احساسات شنونده تاثیر مستقیم دارد. برای مثال آکوستیک سالن کنسرت بر مبنای طنین طبیعی تنظیم شده است که موسیقی ارکستر را تقویت کند حال اگر این ارکستر در سالن ورزشی اجرا گردد آیا حضار از شنیدن صدای ارکستر لذت می برند؟ احتمال زیاد خیر.

چگونه متوجه بشویم نیاز به آکوستیک اتاق داریم؟

آکوستیک اتاق

 

در طراحی انواع اتاق آکوستیک اگر اتاق مد نظر شما دارای دیوارهای موازی طولی می باشد و یا شیشه ای است و از جاذب ها و شکننده صدا (Diffuser) استفاده نکرده اید احتمال خیلی زیاد انعکاس و بازتاب صدا شما را آزار می دهد و اتاق مد نظر نیازمند تمهیدات آکوستیک است. اگر صاحب کسب و کاری می باشید و در حین جلسه با مشتریان خود دچار سر درد و نا مفهمومی مطالب می شوید و یا کارمندان شما در حین صحبت با مشتریان دچار مشکل سر و صدا می شوند، دفتر کار شما نیاز به تجهیزات آکوستیک دارد تا محیطی آرام برای کارمندان و مشتریان فراهم کنید.

آکوستیک اتاق چیست؟

بسیاری از ما تفاوت کیفیت و کمیت اسپیکر را می دانیم. برای مثال صدای یک فیلم در لپ تاپ در قیاس با صدای فیلم در سینما چگونه است؟ آکوستیک اتاق نیز به تعامل صدا با فیزیک اتاق می پردازد. دلیل صدای مناسب سالن کنسرت و سالن تاتر آکوستیک کردن آن فضا می باشد.

انواع اتاق آکوستیک چیست؟

انواع اتاق آکوستیک شکل های گوناگونی دارند. اتاق آکوستیک می تواند به صورت اتاق های آکوستیک ثابت پرتابل اجرا گردد. وجه تمایز این دو در توانایی جابجایی مکرر اتاق آکوستیک پرتابل می باشد. در ادامه قرار است به طور کامل هرکدام را برای شما شرح دهیم. همچنین با مزیت ها و قابلیت های هرکدام آشنا شوید. همچنین اگر نیاز به خرید اتاق آکوستیک داشتید می توانید از طریق تماس با ما، از مشاوره رایگان ما استفاده کرده و سفارش خود را در این زمینه ثبت کنید.

 

نوع اول: اتاق آکوستیک ثابت

اتاق آکوستیک ثابت

 

اتاق آکوستیک ثابت به اتاقی تلقی می شود که جابجایی آن سخت و مشکل یا پر هزینه باشد. مواد تشکیل دهنده این اتاق ها عمدتا مصالح بنایی، مواد عایق صدا مانند الیاف معدنی، فایبرگلاس، سلولزهای سلول بازو جاذب های قوی صدا و انواع پنل آکوستیک می باشند. اتاق ثابت آکوستیک محدودیتی در مساحت اجرا ندارد و در ابعاد مختلف ساخته می شود.

میزان عایق بندی صدا در اتاق های acoustic ثابت با تمهیدات اجرایی می تواند به میزان خیلی زیاد افزایش یابد و همچنین طراح آکوستیک در طراحی انواع اتاق آکوستیک و اتاق های ثابت آکوستیکی می تواند از انواع پنل های آکوستیک استفاده کند و در نتیجه صدای استاندارد و با کیفیت بهتری در این اتاق ها می توان ضبط کرد.

نحوه ساخت اتاق آکوستیک ثابت

اتاق آکوستیک ثابت در دو مرحله ی عایق بندی و آکوستیک انجام می شود. برای عایق بندی از مصالح بنایی و پشم سنگ و در برخی موارد از بتن نیز استفاده می شود. میزان عایق بندی در اتاق آکوستیک پرتابل می تواند در چند مرحله اجرا گردد تا کسر نویز بیشتری حاصل شود. برای تنظیم و اصلاح فرکانس صدا در اتاق آکوستیک ثابت از پنل های آکوستیک استفاده می شود که نوع و تعداد این پنل ها بستگی به کاربری اتاق دارد.

نقاط قوت اتاق آکوستیک ثابت

  • محدودیتی برای ابعاد وجود ندارد و می تواند در ابعاد کوچک و بزرگ ساخته شود.
  • امکان انجام امور پزشکی و آزمایشگاهی وجود دارد. (نیازمند طراحی برای این موارد است)
  • میزان کاهش نویز با توجه به مواد مورد استفاده در آن تا ۶۰ دسی بل می تواند افزایش یابد.
  • امکان استفاده از درب و پنجره در ابعاد بزرگ وجود دارد.
  • بالاترین کیفیت صدا را در آن می توان بدست آورد.
  • امکان استفاده از پنل های آکوستیک با تنوع بیشتری وجود دارد (جاذب های صدا، بیس ترپ، دیفیوزر، بازتابنده).

نقاط ضعف اتاقک آکوستیک ثابت

  • امکان جابجایی وجود ندارد.
  • هزینه ساخت اتاق ثابت از اتاق پرتابل بیشتر است.
  • در ساخت اتاقک آکوستیک ثابت از مصالح بنایی استفاده می شود و در نتیجه نیاز به نظافت و تعطیلی موقت تا اتمام کار ساخت و ساز می باشد.

کاربرد:

اتاقک ثابت تنوع کاربری زیادی دارد. از این رو متناسب با ابعاد و مشخصات فنی در نظر گرفته شده توسط طراح آکوستیک می تواند برای آزمایشگاه آکوستیک، امور پزشکی (شنوایی سنجی)، اتاق تمرین موسیقی، استودیو ضبط و پخش، اتاق ضبط کتاب صوتی، اتاق تصویر برداری، اتاق دوبلاژ، استودیو میکس و مستر، ضبط نریشن، اتاق کنفرانس، مرکز تماس و… مورد استفاده قرار گیرد.

نوع دوم: اتاق آکوستیک پرتابل

اتاق آکوستیک پرتابل

اتاق آکوستیک پرتابل به اتاقی گفته می شود که امکان جابجایی مکرر را داشته باشد و جابجایی موجب وارد شدن صدمه به اتاق نشود. وزن اتاق های پرتابل محدود می باشد تا امکان جابجایی و حمل توسط شخص وجود داشته باشد از این رو محدودیت هایی نیز در ضخامت اتاقک برای کمتر شدن وزن هر قطعه وجود دارد.

اتاق های آکوستیک پرتابل در ابعاد کوچک و متوسط و بزرگ ساخته می شود. کوچکترین ابعاد آن ۱۵۰ سانتیمتر در ۱۵۰ سانتیمتر است. (ابعاد بیرونی می باشد. ابعاد داخلی ۳۰ سانتیمتر کوچکتر از این ابعاد می شود) و بزرگترین ابعاد اتاق پرتابل اکوستیک ۲۳۰ سانتیمتر در ۳۰۰ سانتیمتر می باشد. ابعاد اتاق های متوسط در بین ابعاد کوچک و بزرگ قرار می گیرد. اتاقک های acoustic پرتابل از سه عضو تشکیل می شوند که شامل کف، دیوار و سقف می باشد و هر عضو شامل چند قطعه می شود.

در زیر اتاق آکوستیک پرتابل چرخ هایی در نظر گرفته می شود که قابلیت جابجایی در محل وجود داشته باشد. قطعات در اتاقک پرتابل به یکدیگر متصل می شوند.

نحوه ساخت اتاق آکوستیک پرتابل

این اتاق ها از چوب چند لایه مقاوم ساخته می شود که باعث سبک تر شدن و حمل و نقل راحت تر این اتاق گردد. اتاق اکوستیک پرتابل شاسی باربری ندارد و خود قطعات در یکدیگر چفت می شوند و می توانند وزن تجهیزات و مصرف کننده را به راحتی تحمل کنند. در زیر اتاق های پرتابل آکوستیک چرخ های مقاومی تعبیه شده است تا اتاقک قابلیت جابجایی در محل را نیز داشته باشد.

درون این اتاقک ها پنل های آکوستیک جاذب صدا دیواره ها و سقف را پوشانده است که رنگ بندی متنوعی دارد. هوای داخل اتاقک توسط هواکش های مخصوص که نویز بسیار کمی دارند تهویه می گردد و برای ارتباط داخل با بیرون، پچ پنل (جک های ارتباط میکروفن و کارت صدا) نصب می گردد. برای عایق بندی صوتی بهتر تمام قطعات به صورت دو لایه ساخته می شوند.

نقاط قوت:

  • این امکان را دارد که مکرر جابجا شود و آسیبی به اتاقک وارد نشود.
  • بر روی چرخ هایی نصب می شود که امکان جابجایی اتاقک در محل وجود داشته باشد.
  • در مدت ۵ الی ۸ ساعت کاملا باز و بسته می شود.
  • میزان کسر نویز در اتاقک های پرتابل تا ۴۰ dB امکان دارد.
  • امکان واگذاری اتاقک پرتابل به شخص دیگری و بازگشت مقداری از هزینه اولیه وجود دارد.
  • اتاقک پرتابل در صورت صدمه دیدن امکان تعمیرات دارد.
  • امکان افزایش ابعاد وجود دارد.
  • امکان استفاده چند اتاقک در یک محیط وجود دارد.

نقاط ضعف:

میزان کسر نویز در فرکانس های پایین نسبت به اتاق آکوستیک ثابت کمتر است.

کاربری محدودتری نسبت به اتاق آکوستیک ثابت دارد.

اتاقک پرتابل آکوستیک امکان استفاده در محیط باز را ندارد. (در صورت نیاز برای ساخت اتاقک باید از چوب های ضد رطوبت و تمهیدات دیگر استفاده شود)

کاربرد:

بیشترین کاربرد اتاق آکوستیک پرتابل برای استودیو دوبلاژ می باشد. اما قابل استفاده در امور پزشکی و شنوایی سنجی، اتاق ضبط نریشن، ضبط کتاب صوتی، اتاق تمرین موسیقی، اتاق ضبط صدا و مواردی مشابه می باشد.

قیمت گذاری انواع اتاق آکوستیک پرتابل و ثابت

قیمت انواع اتاق آکوستیک

همانطور که میدانیم بسته به نوع متریال مصرفی انواع اتاق آکوستیک می توانند قیمت های متفاوتی داشته باشند.قیمت گذاری اتاق آکوستیک پرتابل بر اساس ابعاد آن تعیین می گردد. شرکت آکوبان متناسب با تعداد مصرف کننده از اتاق های آکوستیک پرتابل ابعاد اتاق ها را تعیین می کند. حداقل ابعاد برای یک مصرف کننده ابعاد بیرونی ۱۵۰ سانتیمتر در ۱۵۰ سانتیمتر در نظر گرفته می شود و حداکثر ابعاد برای ۴ مصرف کننده ابعاد ۲۵۰ سانتیمتر در ۳۰۰ سانتیمتر می باشد. قیمت اتاق های پرتابل متناسب با تغییرات قیمت مواد اولیه متغییر می باشد.

قیمت اتاق های آکوستیک ثابت نیز متناسب با متراژ اتاق تعیین می گردد. اما ممکن است نیاز به انجام تمام مراحل ساخت کف شناور و دیوار عایق و سقف عایق نداشته باشید. اگر در موقعیت اتاق آکوستیک ثابت کمی دقت کنید و مکان مورد نظر را در محیطی ساکت مانند زیر زمین انتخاب کنید هزینه ساخت اتاق آکوستیک ثابت مقدار قابل توجهی کسر می شود.نکته بعدی در رابطه با قیمت گذاری اتاق آکوستیک ثابت تعیین نوع کاربری اتاق آکوستیک می باشد. برای مثال اگر نیاز به ساخت استودیو ضبط و پخش صدا داشته باشید نوع پنل های آکوستیک به کار رفته متفاوت است با نوع پنل های آکوستیک به کار رفته در استودیو تولید محتوا.

سخن آخر

در این مقاله انواع اتاق آکوستیک، ویژگی اتاق های آکوستیک، نقاط ضعف و قدرت و همچنین دامنه کاربری آنها شرح داده شد. نکته قابل ذکر کاربرد اتاقک آکوستیک است. اگر شما نیاز به ساخت انواع اتاقک اکوستیک داشته باشید قبل از هر چیز باید کاربری و توقع شما از ساخت اتاقک مشخص شود. اگر نیاز به ساخت استودیو ضبط و پخش (میکس و مستر) دارد اتاق های آکوستیک ثابت برای شما گزینه بهتری است اما اگر قصد دارید کتاب صوتی ضبط کنید و یا نیاز به اتاقی برای ضبط دوبلاژ دارید اتاق های پرتابل برای شما گزینه بهتری است.

3 دیدگاه در “انواع اتاق آکوستیک

  1. آواتار نفس علیزاده نفس علیزاده گفت:

    سلام وقتتون بخیر باشه
    یک سوالی داشتم ازتون و اونم اینه که من اگر بخوام اتاق پرتابل اکوستیک برام اکی کنید، چجوری سفارش بدم و اینکه چقدر هزینه اش میشه؟ ممنون میشم راهنمایی بفرمایید.

    1. آواتار acouban acouban گفت:

      سلام
      میتونید از طریق تماس با ما سفارش خودتون رو ثبت کنید و یا با شماره های داخل سایت با ما تماس بگیرید.
      کارشناسان ما در اسرع وقت با شما تماس خواهند گرفت.

    2. سلام
      سما میتونید با شماره زیر تماس یا شماره کارشناس تماس بگیرید و شرایط مد نظرتون برای ساخت اتاقک پرتابل رو بفرمایید تا قیمت و توضیحات لازم خدمتتان عرض شود

      ۰۹۳۷۵۰۵۲۹۳۰

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *