آنچه خواهید خواند:

قدرت شنوایی انسان

قدرت شنوایی انسان به وسیله گوش و قسمت هایی از مغز که با پردازش صدا سروکار دارند، ایجاد می شود. قدرت شنوایی بین افراد متفاوت است و به عواملی مانند سن، وضعیت سلامت، عادت های شنوایی و شرایط محیطی مربوط می شود. برای اندازه گیری قدرت شنوایی، معمولا از تست های شنوایی استفاده می شود که با استفاده از امواج صوتی، قابلیت شنوایی فرد را در فرکانس های مختلف بررسی می کنند.

شنوایی انسان

 

تصویری از مقطع گوش انسان

Hearing1

 

 

گوش از سه بخش خارجی میانی و داخلی تشکیل شده است. گوش خارجی صداها را جمع آوری کرده و به داخل مجرای گوش هدایت می کند. انرژی صوتی از طریق مجرای شنوایی عبور می کند و قسمت های مختلف گوش میانی را به حرکت در می آورد.

گوش میانی از طبل گوش (پرده صماخ)، استخوانهای چکشی، سندانی و رکابی تشکیل شده است. استخوان رکابی مانند پیستونی عمل کرده و ارتعاشات را به مایع گوش داخلی منتقل می کند.حرکت این سیال سبب حرکت سلول مو در حلزون شده، که به نوبه خود عصب را در غشا پایه تحریک کرده و این تحریک تپهای الکتریکی را توسط عصب کرانیال به مغز منتقل می کند. این تپ ها را به صورت صدا می شنویم.

تشخیص بسامد در حلزون، توسط غشا پایه ای انجام می شود. این غشا در یک انتها در بسامد ۲۰Hz و در انتهای دیگر در بسامد ۲۰KHz به ارتعاش در می آید. گوش بسامدهای مجزا و مشخص را تشخیص داده و می شنود. با این حال سازوکار شنوایی به کمک مغز این قابلیت و توانایی را دارد که هم بسامدهای تک و ساده و هم ترکیب آنها را در غالب صدا بشنود.

بنابراین هنگامی که به یک قطعه موسیقی که توسط چهار نفر اجرا می شود گوش می دهیم، هم می توانیم صدای ایجاد شده را از ارکستر چهار نفره و هم صدای ایجاد شده از تک تک آلات موسیقی را بشنویم.گوشی که عادت کرده باشد، به کمک تمرکز حواس می تواند در یک ارکستر ۱۲۰ نفری تنها صدای یک آلت موسیقی را بشنود. ( در این مورد حس بینایی نیز کمک می کند). رهبران ارکستر نیز معمولا قادر به چنین کاری هستند حتی اگر از یک آلت موسیقی بخصوص تعدادی چند در ارکستر وجود داشته باشد.

قدرت شنوایی انسان 2

علاوه بر این، گوش می تواند حق انتخاب داشته باشد یعنی، در صدای زمینه، نغمه ای خاص را بشنود. هر چند صدای زمینه مثلا ۲۰dB بالاتر از آن باشد. به این ترتیب گوش مانند فیلتری عمل می کند و سایر صداهای ناخواسته را تضعیف می نماید. لکن به طور طبیعی، گوش عکس آنچه در قبلا نوشته شد نیز عمل می کند، بدین معنی که صداهایی که که از نظر بسامد و فاز از هم مجزا هستند را، ترکیب می کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *