آکوستیک محیط عمومی
مشکل آکوستیک محیط عمومی بازتاب صدایی می باشد که از دیوارها و سقف منعکس می شود. منبع صدا می تواند شخص یا اسپیکر و یا دستگاهی در محیط باشد.برای جلوگیری از بازتاب صدا نیاز است پانل آکوستیک جاذب صدا بر روی دیوار یا سقف نصب گردد پانل آکوستیک نباید کل مساحت را پوشش دهد زیرا نصب بیشتر پنل های جاذب صدا باعث می شوند برخی از فرکانس ها به راحتی شنیده نشوند.
برای تعیین تعداد و محل نصب پانل های آکوستیک نیاز به محاسبه و طراحی متناسب با ابعاد و اندازه محیط می باشد. ساده ترین راهکار طراحی با برنامه های آکوستیک می باشد. اما در صورت عدم دسترسی می توان این کار را با فرمول های طراحی آکوستیک تعیین کرد.
آکوستیک دفاتر اداری و مرکز تماس
در اکثر محیط های اداری به دلیل کمبود فضا کارمندان با فاصله کمی نسبت به یکدیگر قرار میگیرند و همین امر باعث می شود صدای مزاحم ایجاد شود. در مراکز تماس این مشکل بیشتر دیده می شود زیرا کارمندان باید مدام با مشتریان خود صحبت کنند و در نتیجه صدای آنها در محیط می پیچد.
تصاویر فوق راهکار بسیار مناسب برای مرکز تماس می باشند.
راهکار مناسب برای حل مشکل بازتاب صدا در محیطط های اداری استفاده از مانع یا پارتیشن آکوستیک می باشد ارتفاع این پارتیشن بندی باید محاسبه گردد.
جداکننده های چند جداره با لایه هوا
هنگام انتخاب و طراحی دیوارهای چند جداره باید در نظر داشت که هر چه فاصله هوایی بین دو لایه بیشتر باشد شاخص کاهش صدای آن بیشتر خواهد بود. همچنین اگر چه براساس قانون جرم هرچه جرم دیوار بیشتر باشد شاخص کاهش صدا نیز بیشتر خواهد شد. در صورتی که اتصالات بین دو لایه خیلی زیاد نباشد، استفاده از مواد جاذب صدا در لایه هوایی نیز به افزایش شاخص کاهش صدا کمک موثری می نماید.
پانل های چهارگوش آکوستیکی برای نصب بر روی سقف
پانل های آکوستیکی از جمله بهترین جاذب های صوت در چارچوب یک اتاق بوده و با جذب مقداری از انرژی صوتی به کاهش تراز صوتی کمک می کند. این قطعات با برخورداری از منافذ ریز و تراکم پایین بین آنها در هر حال موجب کاستن از میزان سر و صدایی که از اتاقی به اتاق دیگر و از میان دیوار یا سقف عبور می کند نمی گردد. پانل های آکوستیکی از مواد الیاف معدنی یا سلولزی و یا پشم شیشه ساخته می شوند. ضریب کاهش صدای پانل هایی که از جنس الیاف معدنی هستند بین ۰.۴۵ الی ۰.۷۵ می باشد.
عایق های صوتی معلق، فرکانس های پایین بیشتری را در مقایسه با پانل های چسبانده شده بر سقف جذب می کنند. شبکه های فلزی آویخته یا معلق، فضایی را برای کانال کشی و لوله های برق و مسیرهایی را برای نصب لوله فراهم می آورند.
پانل های دیواری
پانل های دیواری آکوستیکی در دفاتر اداری، اتاق های کنفرانس، سالن سخنرانی، تئاترو مراکز تماس و اماکن آموزشی و مواردی دیگر مورد استفاده قرار می گیرد. سیستم پانل های دیواری آکوستیکی می تواند شامل تخته ها و صفحات و الیاف معدنی و هر ماده ای که هوای مبحوس و خلل و فرج ریزی دارد می تواند باشد. اگر این پنل ها با فاصله هوایی از دیوار قرار گیرند می توانند فرکانس های پایین را بیشتر جذب کنند.
موکت
موکت از جمله کف پوش هایی است که صوت را جذب می کند. موکت ها با هر درجه چگالی و ضخامت خصوصا هنگامی که با لایه های زیرین اضافی تر یا همان بالشتک قرار گیرد، قادر خواهد تا مقدار بسیار زیادی از صوت را با فرکانس های متوسط یا بالا جذب نماید.
در برخی موارد موکت را بر روی دیوارها و جاهایی که امکان نصب پرده نباشد و پانل های دیواری ناکارآمد باشند نصب می نماییم. موکت باید بر روی نوارهای چوبی زیرسازی و به همراه یک فضای محصور شده و دارای هوا که پشت آن قرار می گیرد نصب گردد. این کار به منظور افزایش توان جذب صوت تمامی طیف های آکوستیکی خصوصا در فرکانس های پایین است یعنی در جایی که استفاده از چسب بی معنی است. موکت به منظور کاهش صدا در انتقال صدا از اتاقی به اتاق دیگر نمی شود. اما می تواند مانع نفوذ سر و صدای ناشی از اصابت یک شی سخت به کف اتاق گردد.
جهت کسب اطلاعات بیشتر با کارشناس شرکت تماس بگیرید