آکوستیک در معماری را می توان فن طراحی فضاها، بناها و سیستم های مکانیکی مطابق با نیازهای شنوایی دانست.

آکوستیک در معماری

آکوستیک در معماری

 

با طراحی صحیح می توان صداهای خواسته را شنید و صداهای ناخواسته یا نوفه را تا حدی کاهش داد که آزار دهنده نباشد. هر چند دستیابی به وضعیت آکوستیکی مناسب به دلایل مختلف به طور فزاینده ای دشوار شده است. به منظور کاهش هزینه، وزن مواد ساختمانی مورد استفاده در ساختمان های امروزی کاهش یافته است و از آنجایی که معمولا ساختمان های با مصالح ساختمانی سبک نسبت به ساختمان های با مصالح ساختمانی سنگین صدای بیشتری را انتقال می دهند اجرای این نوع ساختمان ها مشکلات اساسی آکوستیکی را به وجود می آورند.
در فضاهای اداری با افزایش تعداد کارکنان، میزان نوفه نیز افزایش یافته است.علاوه بر آن امروزه بیشتر فضاهای کار به صورت فضاهای باز طراحی می شوند که در بهترین حالت نیز، برای جدا کردن کارکنان از یکدیگر، از پاراوان هایی با ضخامت کم استفاده می شود که این شرایط از نظر آکوستیکی وضعیت نا مطلوبی است.

آکوستیک در معماری

آکوستیک در معماری

مالکان و مستاجران ساختمانها از اهمیت آکوستیک آگاهند که شرایط آکوستیکی مناسب در ساختمان لازم است و حال انتظار می رود که مهندسان طراح و اجرا بهترین ساختمان ها را از نظر آکوستیکی طراحی و اجرا نمایند.

 

 

آکوستیک در معماری

آکوستیک در معماری

سقف ها

شکل ترجیهی سقف و ارتفاع آن بستگی به کاربرد فضای مورد نظر دارد.

انعکاس های مفید صدا برای گفتار، آنهایی هستند که در همان جهت صدای اصلی انتشار یافته و با تاخیر زمانی کمتر از ۳۰ میلی ثانیه منعکس می شوند. به هر حال، با تغییر جهت دقیق سقف، مطابق شکل زیرین، محدوده انعکاس های مفید سقف می تواند افزایش یابد به طوری که صندلی های وسط در ردیف عقب، در حقیقت صداهای منعکس شده از هر دو صفحه ی سقف را دریافت کنند.

میانگین ارتفاع سقف H در سالن های اجتماعات با صندلی های روکش دارو دیوارهای جاذب پشتی تقریبا بستگی به فرکانس میانی زمان انعکاس صدا T دارد که به قرار زیر است:

H=20T

H = ارتفاع سقف (ft)

T = زمان فرکانس میانی انعکاس صدا (sec)

آکوستیک در معماری

Sound reflection in roof

آکوستیک در معماری

Sound reflection in roof


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *